Türk Tekstil Sektörü Başarısını
ITM 2021 ile Taçlandıracak
Pandemi sürecinde pek çok ülkenin aksine tekstil ihracatında artış gösteren Türk tekstil sektörü, başarısını 22-26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşecek olan ITM 2021 Fuarı ile taçlandıracak.
Türk tekstil sektörü, koronavirüs salgını sürecinde başarılı bir sınav vererek tüm dünyada adından söz ettirdi. Özellikle maske ve koruyucu tekstiller alanındaki üretimiyle ön plana çıkan Türkiye, tekstil makine alımı ve satımındaki istikrarını bu dönemde de sürdürerek makine üreticilerinin yüzünü güldürdü. Bu süreçte pek çok ülkenin aksine tekstil ihracatında artış gösteren Türk tekstil sektörü, başarısını 22-26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşecek olan ITM 2021 Fuarı ile taçlandıracak.
Türk tekstil firmaları; tedarikte sağladıkları güven, değişen koşullarda hızla aldıkları aksiyonlar, güçlü altyapıları, dinamik ve kalifiye iş gücüyle Türkiye ekonomisinin can suyu oldu. Üretimlerine ara vermek zorunda kalan pek çok Avrupalı tekstil makine üreticisinin sipariş ve satışlarında düşüşler yaşanırken, Türkiye hem makine alımı hem de satışına devam etti. Makineciler ürünlerinin yüzde 50’den fazlasını dünyanın dört yanındaki ülkelere ihraç ederken, Avrupa’ya yapılan ihracat yüzde 37 oldu.
Uzak Doğu’da yaşanan ekonomik durgunluk Türkiye’yi bir adım daha öne çıkardı. Türkiye, özellikle koruyucu tekstiller üretimi noktasında dünyanın yeni üretim merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. Hijyenik koşullarda ve yüksek kalitede maske ve koruyucu tekstil üretimi yapan Türk firmaları, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle erken teslimat avantajlarını da kullanarak Çin’den daha iyi bir alternatif haline geldi. Tedarik için rotayı yakındaki üreticilere çeviren Avrupa ülkelerinin de 1 numaralı tercihi oldu.
Nonwoven ürün tedarikinde hiçbir sıkıntı yaşamayan Türkiye’nin, 2020 Ocak-Haziran döneminde en önemli ihracat ürünü de teknik tekstiller oldu. Toplam tekstil ihracatının yüzde 27,2’sini oluşturan bu ürün grubu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,9 oranında artış elde ederek 1,1 milyar dolar seviyesine ulaştı. Teknik tekstiller ürünlerinin Haziran ayındaki ihracatı ise yüzde 202 artışla 318 milyon dolar olarak hesaplandı.
Krizi fırsata çevirmenin tam zamanı
Tekstil Sektöründe Yeni Yatırımlar Yapmak İsteyen Firmaların Adresi ITM 2021 Olacak
Tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başaran Türkiye için şimdi krizi fırsata çevirme zamanı. Küresel salgın sonrasında küçülen dünya ekonomisinde, doğru pazarlarda, zamanında teslimat yapan ve çalışanların maliyetini, üretim kalitesini ve lojistik anlamdaki sürdürülebilirliğini devam ettiren Türkiye, dünyanın yeni üretim merkezi oldu.
Türkiye’nin bu başarısını sürdürmesinde 22-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ITM 2021 Fuarı kilit rol oynayacak. Salgın sonrası tekstil makine sektörünün ilk ve en büyük buluşmalarından biri olacak ITM 2021 Fuarı, sergilenecek en son teknolojiler, yeni yatırım kararları ve imza atılacak güçlü iş birlikleri ile tekstil makineleri sektörüne yön verecek.
Tekstil sektöründe yeni yatırımlar yapmak isteyen yerli ve yabancı firmalar, tekstil makinelerindeki son trendlerden haberdar olabilmek için ITM 2021 Fuarı’na katılacak. Binlerce katılımcı firmanın son teknolojik yeniliklerini sergileyeceği ITM 2021, hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin zihinlerinde yepyeni ufuklar açacak. Hızla değişim gösteren teknolojik yenilikleri yerinde görme fırsatı yakalayacak olan firma yetkilileri, bu gelişmeleri üretimlerine entegre ederek, yatırımlarını yönlendirebilecek.
Tekstil makine üreticilerinin iç piyasada kendilerini kanıtlayarak dışarıya açılmalarını sağlayacak olan ITM 2021, yerli firmaların ihracata yönelmeleri için önemli bir fırsat yaratacak. Sadece Türk firmalarının değil, dünyanın dört bir yanından gelen tekstil üreticilerinin de tekstil makineleri satışı gerçekleştireceği ITM 2021, dünya ekonomisine büyük katkıda bulunacak.